10 de nov. 2008

DIA MUNDIAL DE LA FILOSOFIA - 15 DE NOVEMBRE

Nova convocatòria de la Mostra de Fotofilosofia Dia de la Filosofia 2008

Per celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia (UNESCO, 20 de novembre) de 2008 es convoca per segona vegada la Mostra de fotofilosofia. Es tracta de promocionar el pensament filosòfic a secundària tot aprofitant la creativitat de l’alumnat i d’altra banda, cercar noves formes de col.laboració entre els seminaris de Filosofia dels IES.
L’objectiu és aplegar “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia.

Per primer cop, els alumnes de 1r de batxillerat de l'IES Reguissol participen en la Mostra de Fotofilosofia juntament amb altres estudiants de filosofia d'altres instituts de Catalunya.

Normativa

1. El termini d’aquesta convocatòria és del 15 de setembre al 2 de novembre. Però a nosaltres ens deixen fins al dilluns 17 de novembre al matí, ja que la vostra professora s'ha despertat una mica tard...Però si podem tenir-ho abans, millor que millor pels que faran el comentari, el power point de presentació.
2. La professora donarà un nom i una contrassenya perquè l’alumnat pugui anar postejant les seves fotografies.
3. El format de les fotografies ha de ser JPEG. El pes del fitxer no pot ser superior a 600 kb.
4. Al títol cal posar-hi el text de la pregunta. Cal pujar la foto en mida gran i al peu de la foto a la dreta posar “Feta per (inicials o àlias)”
5. Cal que cada participant disposi del dret d’ús de la fotografia que acompanya a la pregunta.
6. Les fotografies seleccionades podran ser publicades en altres mitjans en els que es faci referència a la Mostra virtual de fotofilosofia. Es sotmeten a llicència Creative Commons de reconeixement, ús no comercial i sense modificació.
7. Quan hagi postejat la seva fotografia, cada alumne o alumna ho comunicarà a la professora.
8. Votarem per correu electrònic les millors fotos a l'hora i el dia que la professora comunicarà per correu electrònic als alumnes.
9. Se seleccionarà un 10% de les millors fotografies (4 fotografies, en el nostre cas...) per presentar-les a l’acte de tots els centres participants, que es farà el dia 19 de novembre a les 17 h a l'aula 407 de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona (C. Montalegre, 6) on assistiran els autors o les autores i en rebran el reconeixement.